168chasa.bgХортензия МарковаОбраз безподобен, гротескен вампир, оригинален ум, истински човек - Васко КръпкатаЛуда глава, джентълмен,

...
168chasa.bgХортензия МарковаОбраз безподобен, гротескен вампир, оригинален ум, истински човек - Васко КръпкатаЛуда глава, джентълмен,
Коментари Харесай

Буги Барабата живя на ръба и отвъд, тежка диагноза прекъсна неговия блус

168chasa.bg

Хортензия Маркова

Образ несравним, гротескен върколак, оригинален разум, истински човек -  Васко Кръпката

Луда глава, благородник, шегобиец с голямо сърце. Вечен остава лафът му: “Хайде да си отворим по едно кафе ” -  програмният директор на Z-Rock Спас Шурулинков



Непримирим към фалша и неприятното -  Наско от Б.Т.Р.

Легендарен. Правеше по-добър деня на хората от сутринта -  Олег Ковачев

Тумор на дебелото черво, диабет и други болести побеждават колоритния радиоводещ



Музикантът написал “Равносметка ” за Георги Минчев преди концерта, на който певецът признал на блусарите тайната си - че ще го оперират от рак на мозъка на другия ден

 

Цели тридесет години

с тази музика пребивавам

и от тридесет години

не преустановявам да я пея

имах готини моменти

имах кофти изненади

имах куп овации

неполучени награди

имах доста дами

само че бях с тъмни коси

и ги возех на такси...  ( “Равносметка ” на Георги Минчев, текст Буги Барабата)



Винаги подготвен да помогне с каквото може, да разсмее с жесток анекдот, да извърши неповторима ария и естествено, да изпие една бира (или повече) с всеки. Това е единствено дребна част от всичко, с което ще бъде запомнен именитият блус музикант и радиоводещ Буги Барабата. На 58 години Марио Събев, както е рожденото име на звездата, напусна този свят, с цел да се причисли към оркестъра на рокендрола горе. Новината за гибелта му провокира огромен потрес.

Здравето на шоумена е било разтърсено напоследък, а съгласно негови другари той до последно не е знаел какъв брой сериозна е била заплахата в действителност. Във вторник (16 юли) Барабата за последно е в ефира на радио Z-Rock като водещ на утринното шоу “Буги тайм ”. В сряда се обажда, че не може да отиде на работа. Диагнозата му е тежка - израстък на дебелото черво. Освен всичко музикантът е имал диабет, както и други болести. Оперират го по неотложност в петък, само че в нощта на събота против неделя настава краят на неговия житейски блус.

Но... Буги Барабата остава вечно, извоювал си статут на легенда без аналог. Образ несравним, както го дефинира неговият другар Васко Кръпката.



“Винаги е имало и постоянно ще има израз: “Както споделя Барабата... ” - сподели пред “168 часа ” китаристът и артист. - Ще го помня като същински и гротескен върколак. Уникален. Неговият нюанс ще липсва на българската блус сцена. Той ще остане в нашите сърца с истинския си разум за песни и за смехории. Ние двамата постоянно си говорехме в рими и се будалкахме, а той постоянно побеждаваше. От нашето другарство ще остане и песента “Няма бира ”. Двамата дружно също измислихме фестивала “Цвете за Гошо ”, отдаден на Георги Минчев. На последния подобен през юни Буги се оплакваше, че не е добре със здравето. Но не му повярвах. Оказа се, че не съм бил прав. 

По подигравка на ориста той си отиде поради тежка болест 19 години откакто такава отнесе и Георги Минчев.

Няма да не помни, когато Гошо направи своя концерт за 30 години на сцена. Той беше другар с всички нас от дребното непретенциозно блус общество. Засичахме се по концерти и протести. Точно преди концерта за трийсетте години Буги написа за него песента “Равносметка ” и му я даде. Той дори нямаше време да я научи и я четеше, до момента в който я изпълняваше. Беше доста прочувствено, когато ни предложения всички на сцената. Там ни сподели, че на идващия ден ще го оперират от рак на мозъка. Пазеше това в загадка. Тогава Буги и Гошо извършиха тази ария дружно и се просълзиха. Само ние знаехме за какво..., само ние знаехме, че на другия ден Гошо влиза в болница.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: